sfeer foto plevier laptoptassen

Dat onze laptop en smartphone ons geheugen steeds meer vervangen, dat moeten we inmiddels maar gewoon accepteren. Dat je geen dagen meer in de bibliotheek hoeft door te brengen om de juiste informatie te vinden - ja, zo was het nog niet zo heel lang geleden - daar mogen we de hedendaagse techniek zeer dankbaar voor zijn.

Onze laptop is ons dus wel heel dierbaar. Die stop je dus niet zomaar in een willekeurige tas. Maar hoe vind je een geschikte laptoptas? Een tas waarvan je zeker weet dat je je laptop er veilig in kunt opbergen? En dan het liefst ook nog met een mooi design, in een stijl die bij je past. Want jij en je laptop zijn onafscheidelijk, en je zult heel wat uurtjes met je werktas doorbrengen.

Om je een beetje te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben we een aantal punten waar je op moet letten op een rijtje gezet.

1. De maat van je laptop

Wat erg belangrijk is, is de maat van je laptop. En dan vooral de maat in centimeters. Hierbij is de breedte van de laptop het belangrijkst. Meet je laptop dus op en noteer dit op een papiertje, of in een document op je telefoon of laptop. Doordat de behuizing per laptop verschilt, kan de ene computer een net iets dikkere rand hebben dan de ander.

Bij Lataza vermelden we bij de producten zoveel mogelijk de afmetingen van het laptopvak in centimeters. Het is verstandig om vooral hier naar te kijken en niet alleen naar de maat van het scherm (zoals 15 of 17 inch).

2. Het gewicht van de laptoptas

Het gebruikte materiaal, en daarmee het gewicht van de tas, kunnen meespelen bij het maken van een goede keuze. Zo zijn de tassen van SOCHA licht van gewicht en toch van zeer goede kwaliteit. Dit merk maakt namelijk gebruik van Nivodur, een kunststof van de hoogste kwaliteit. Bijkomend voordeel is dat kunststof materialen ook eenvoudig schoon te maken zijn.

Echte volnerf leren tassen zijn prachtig, maar ook wat zwaarder. De keuze hierin is dus puur een persoonlijke. Vergeet niet dat het gewicht van je tas uiteindelijk het meest wordt bepaald door wat je er allemaal in stopt...

3. Draagmogelijkheden

De laptoptas is er tegenwoordig in vele verschillende uitvoeringen:

  • Laptop handtas
  • Laptop schoudertas
  • Laptop shopper
  • Laptop aktetas
  • Laptop messenger
  • Laptop rugzak
  • Laptop reistas

Wil je je laptop in de hand dragen of graag over je schouder hangen? Draag jij je tas juist het liefst crossbody, zodat je onderweg makkelijk bij je spullen kunt komen? Of zit je veel op de fiets? Dan kan een comfortabele rugtas de beste oplossing zijn.

Bij de keuze voor een tas moet je goed bedenken hoe jij je tas het liefst draagt en van welke vervoersmiddelen je het meest gebruikmaakt.

4. Hoeveel ruimte nodig?

Als je een laptoptas meeneemt, gaat daar vaak heel wat meer in dan alleen je laptop. Denk aan een lader, je smartphone (met lader), je portemonnee, schrijfgerei, make-up voor de dames onder ons, je lunch, een waterflesje, misschien een paraplu of een heel regenpak…

Bedenk goed wat je meestal bij je hebt of wat je in losse tasjes meezeult. Ben je heel minimalistisch? Dan hoef je je om dit punt natuurlijk niet druk te maken.

5. Welke stijl past bij jou?

Welke stijl past bij jou? Ga je de tas vooral op je werk gebruiken en wil je een zakelijke look? Of moet de tas bij je casual outfits passen? Wil je er vooral modieus bijlopen en na je werk of school nog lekker de stad in?

Het is dus belangrijk te weten wanneer en waarvoor je de tas gaat gebruiken. Er zijn speciale dames laptoptassen, voor een vrouwelijke stijl, en heren laptoptassen met een wat stoerder en robuuster uiterlijk. Veel van de modellen zijn tegenwoordig echter unisex.

Het kan verstandig zijn om een tijdloos model uit te zoeken dat nog lang meegaat en niet uit de mode raakt. Maar natuurlijk moet je je er wel prettig bij voelen.

6. Extra gadgets

Ben je een diehard die in weer en wind met de laptop op de fiets zit? Dan kan een regenbestendige laptoptas handig zijn. Reis je veel met ID-documenten op zak? Bekijk dan eens de laptoptassen van bijvoorbeeld Knomo. De meeste tassen zijn voorzien van een RFID-safe vak, waarin persoonlijke gegevens niet kunnen worden afgelezen.

Bestellen bij Lataza

Werk bovenstaande punten een voor een af en je komt vanzelf op de tas uit die bij jou en je laptop past. Heeft de zoektocht even geduurd? Als je eenmaal hebt gekozen, heb je bij Lataza de volgende dag je tas al in huis. En nog gratis bezorgd ook.

Heb je inches en centimeters door elkaar gehaald? Of had je toch een andere kleur gewild? Dan kun je de tas ook nog eens gratis ruilen of retourneren.

Andere interessante pagina's:
- Burkely tassen
- Barbarossa tassen
- Gigi Fratelli
- Chesterfield