Het is alweer 5 jaar geleden (2007) dat Apple de eerste generatie iPhone introduceerde en het werd een enorm succes. Kort daarna volgde de iPhone 2G, in 2008 de iPhone 3G en in 2010 en 2011 respectievelijk de iPhone 4 en iPhone 4S. De laatste telg van de familie werd vorige maand, september 2012, geïntroduceerd: de iPhone 5

Alle iPhone generaties op een rijtje met afmetingen Alle iPhone generaties op een rijtje met afmetingen in mm.

Met het succes van de iPhone nam ook de vraag naar geschikte iPhone hoesjes toe om het kostbare apparaat zoveel mogelijk te beschermen tegen beschadigingen. Diverse merken zijn daar op ingesprongen. In dit artikel concentreren we ons op hoesjes voor de laatste 2 generaties iPhones: iPhone 4 hoesjes, iPhone 4s hoesjes en iPhone 5 hoesjes.

Inmiddels zijn er diverse soorten hoesjes op de markt gebracht, maar welke types zijn er eigenlijk allemaal verkrijgbaar? In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten met daarbij een korte uitleg en een link naar de categoriepagina waar je de betreffende hoesjes kunt vinden.

 

Decoded iPhone 5 Leather Pouch Brown

iPhone Sleeves

Allereerst zijn er de meest eenvoudige hoesjes: de iPhone sleeves en Pouches. Een sleeve of een pouch is een hoesje zonder toetsers of bellen waarin de iPhone "opgeborgen" wordt om veilig te vervoeren. Om de iPhone te gebruiken zul je de iPhone er dus altijd uit moeten halen. Aan de andere kant zijn enkele voordelen dat een sleeve gunstig geprijsd is en simpel in gebruik. Voorbeelden van merken en producten van hoesjes van dit type zijn o.a.: Knomo iPhone 5 Leather Slim, Knomo iPhone 5 Leather Folio Case, Decoded iPhone 5 Leather Pouch en de Sena UltraSlim Classic iPhone 5. Je vindt deze hoesjes in de categorie iPhone sleeves.

 

 

Decoded iPhone 5 Leather Flip Case Brown

iPhone Flip Cases

Wil je je iPhone niet steeds uit een hoesje hoeven te halen dan kun je denken aan een flip case. Een flip case heeft een open te klappen voorkant waarmee de voorkant van de iPhone dus toegankelijk wordt. Verder zitten er uitsparingen voor de bediening aan de zijkant en aan de achterkant voor de camera. Ook bellen gaat prima bij een "opengeklapte" flip case al kun je vraagtekens plaatsen of dit esthetisch verantwoord is met zo'n "bungelende flap" aan je oor :-) Je vindt alle flip cases in de categorie iPhone flip cases.

 

 

Twelve South BookBook iPhone

iPhone Portemonnees / Wallets

Een stapje verder dan een sleeve/pouch en flip case is een iPhone hoes waar je ook nog je pasjes en (papier) geld in mee kan nemen. Superhandig natuurlijk omdat je je portemonnee en iPhone hoes combineert tot één geheel. Binnen deze categorie is er onderscheid te maken in iPhone portemonnees waar de iPhone in kan blijven zitten en die waar je de iPhone uit moet halen om te kunnen gebruiken.

Twelve South BookBook iPhone

Populaire modellen waar de iPhone in kan blijven zitten tijdens gebruik zijn de Twelve South BookBook iPhone Cases Wallets. Zeer fraai vormgegeven als antiek boekje van echt leer, een mooie vermomming. Het handige is ook dat alle aansluitingen toegankelijk blijven zoals de hoofdtelefoon en dock aansluitingen. De bookbook voor iPhone 4 heeft echter geen "gat" voor de camera aan de achterkant maar wel een lipje waarmee je de iPhone iets naar boven kunt halen zodat de camera zicht krijgt. De bookbook voor iPhone 5 zal wél een camera opening krijgen zodat het omhoog halen niet meer nodig zal zijn. Ook de Sena WalletBook modellen hebben een camera opening aan de achterzijde.

Knomo iPhone 4S Leather Wallet Brown

Knomo heeft een aantal modellen iPhone portemonnees die meer een combinatie zijn van een portemonnee en een sleeve, bijv. de Knomo iPhone 4S Leather Wallet Brown (zie afbeelding links) en de Knomo iPhone 4/4S/3GS Leather Purse Black. Deze modellen hebben dus een extra iPhone vak. Voor gebruik van de iPhone zul je deze dus uit je portemonnee moeten halen. Een voordeel van de genoemde Knomo modellen is dat je er gemakkelijker geld in kunt meenemen omdat ze veel meer lijken op een traditionele portemonnee. Je vindt alle iPhone portemonnees in de categorie iPhone portemonnees.

 

 

Knomo iPhone 5 Leather Case Burnt Ochre

iPhone Hard Cases

Een hard case is een iPhone bescherming van stevig materiaal zoals metaal, hout of hardplastic. Deze cases zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: verschillende prints, kleuren, designs en zelfs te bestellen met eigen ontwerp. De meeste hard cases beschermen alleen de achterkant, de voorkant blijft meestal open. Wil je de voorkant cq. het scherm ook goed beschermen tegen krassen en beschadigingen dan kun je een beschermende transparante folie gebruiken (screen protector). Lataza heeft enkele hard case modellen zoals de Knomo iPhone 5 Leather Case Burnt Ochre.

 

 

Overige iPhone hoesjes

Andere hoesjes dan bovenstaande zijn bijv. siliconen of rubber "skin" cases. Vaak in vele kleuren verkrijgbaar en zitten strak om de iPhone heen. Deze cases hebben een stroef oppervlak. Sommige van deze cases, met een dikkere rand, worden ook wel iPhone "bumpers" genoemd en zorgen ervoor dat je iPhone tegen een stootje kan. Andere exotische modellen die we gezien hebben zijn holsters met een broekriemclip en sportarmbanden. Siliconen/rubber cases, holsters en sportarmbanden zijn (nog) niet verkrijgbaar bij Lataza. Zou je toch graag deze modellen in de shop van Lataza zien? Laat het ons weten!

 

En hoe zit het dan met iPhone cases en iPhone covers? We vinden dat dit eigenlijk verzamelnamen zijn van iPhone hoesjes waar de iPhone in blijft zitten. Dat kunnen dus flip cases, wallets, hard cases, etc. zijn.

Dan nog even over een hoesje voor de iPhone 5: heb je een iPhone 4 hoesje en ga je "upgraden" van een 4 naar een 5? Dan ontkom je er niet aan om ook je hoesje te vervangen omdat de iPhone 5 een kleine centimeter langer is dan zijn voorganger.


Heb je leuke suggesties of heb je mooie, gekke, bijzondere of grappige hoesjes gezien? Laat het ons weten, neem contact met ons op of plaats een reactie op dit artikel!