tassentrends burkely banner


Werktassen waren vroeger in de eerste plaats degelijk. Met de komst van de eerste laptops werd het ook nodig om hiervoor geschikte werktassen te maken. De eerste laptoptassen waren vooral van nylon en functioneel, omdat de eerste modellen laptops relatief zwaar waren. Met de komst van steeds lichtere en handzamere modellen en betere batterijen werd het steeds gewoner om je laptop overal mee naartoe te nemen. De laatste vijftien jaar is er steeds meer variatie ontstaan op het gebied van businesstassen, werktassen en laptoptassen. We zetten graag een aantal opvallende trends van de afgelopen jaren en nieuwe type tassen op een rij.

Tas voor werk en privé

Trends op het gebied van werken zien we weerspiegeld in de businesstassen op de markt. De grens tussen zakelijk en privé vervaagt. Werktassen zijn steeds vaker trendy en stijlvol, waardoor je er in allerlei situaties mee voor de dag kunt komen. Dit zie je terug in de meer casual laptoptassen heren, die bijvoorbeeld robuust bruin of grijs leer gebruiken voor een stoere look. Voor laptoptassen dames geldt dat er steeds meer modellen zijn die ook de functie en stijl van een handtas overnemen, door handige zijvakken waar je al je persoonlijke spullen in kwijt kunt. Mensen die meer zien in een jeugdige, sportieve look gaan eerder voor een handzame rugzak waarin je een laptop of tablet ook veilig kunt vervoeren.

Werktassen die gezien mogen worden

Saaie, puur functionele tassen behoren dus allang tot het verleden. Tegenwoordig complementeert een fraaie laptoptas een complete look. Houd je meer van ingetogen en klassiek? Een businesstas met ruimte voor een laptop, maar in de vorm van een traditionele aktetas, is tijdloos mooi. Mag je werktas ook best een beetje opvallen? Dan is een tas in een opvallende trendkleur juist een goede keuze. De laatste jaren zijn ook statement werktassen in opvallend rood en chique glimmend zwart leer geen uitzondering meer.

Gemak tijdens het reizen

De nadruk op stijl betekent echter niet dat hedendaagse werktassen niet meer functioneel zijn. De nieuwste generatie businesstassen speelt juist optimaal in op veel voorkomende situaties voor professionals, bijvoorbeeld met handige trolleys voor veelvuldig reizen. Ook besteden diverse merken aandacht aan het feit dat werkenden steeds meer mobiele apparatuur meenemen, zoals een laptop, tablet en een mobiele telefoon. Door goede bergruimte en zelfs voorzieningen als een powerbank in de tas, zorgt de nieuwe generatie werktassen voor optimaal gebruiksgemak.

De service van Lataza

Lataza heeft een mooi assortiment werktassen waar je stijlvol mee voor de dag komt. Profiteer van vele voordelen, zoals gratis verzending, gratis ruilen of retourneren en de vele betaalmogelijkheden. Wist je dat Lataza als sinds 2010 in het bezit is van het Thuiswinkel Waarborg Certificaat? Dat betekent dat je veilig en vertrouwd kunt bestellen bij Lataza. En heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!