Alles over Burkely leersoorten en onderhoud

 

Burkely collectie

De collecties van BURKELY bevatten een verscheidenheid aan leersoorten. Leer is een natuurproduct en door de nerf- en structuurverschillen is iedere tas uniek. Hierdoor krijgt elke tas zijn eigen, onderscheidende karakter. Diversiteit in de gebruikte leersoorten geeft elke BURKELY lijn zijn eigen charme.

Onderhoud (algemeen)

Om de schoonheid van de tas te behouden adviseren wij om, na aankoop van de tas, het leer van een carbon of nano-spray te voorzien. Deze sprays zijn verkrijgbaar bij de betere lederwarenspeciaalzaak of schoenwinkel. Volg hierbij de instructies op de verpakking. Belangrijk is om goed te kijken of je een wax- of non waxspray kunt gebruiken. Door de tas regelmatig te onderhouden, kun je met weinig inspanning jarenlang plezier hebben van een Burkely tas. De factoren licht, vet, vocht, transpiratie en vuil kunnen een invloed hebben op het leer gedurende het gebruik van de tas. Zie ook onderstaand voor onderhoudsadviezen per leersoort.

 

Leersoorten

Om maximaal plezier te hebben van je BURKELY tas geven wij onderstaand per leersoort een advies. Er wordt aangegeven welk onderhoudsmiddel en welke techniek gebruikt kan worden voor het beste resultaat.


Soft Hunter

Burkely Leer Soft Hunter

Soft hunter is rundsleer maar heeft meer “shade-effect”. D.w.z. dat er meerdere kleurtonen in 1 tas voorkomen, wat de tas een luxe "used look" geeft. Op deze leersoort komen kleuren mooi tot zijn recht. Prints zijn ook goed te combineren met deze leersoort.

Collectie: Croco Chloe

Onderhoudsadvies: Het leer heeft geen intensief onderhoudsproces nodig, aangezien dit leer mooier wordt naarmate het gebruik. Door het dagelijks gebruik zal het leer van de tas zich gaan aanpassen met lichte schakeringen in het leer. Hierdoor wordt elke tas uniek.


Hunter

Burkely Leer Split Hunter

Dit leer is een karaktervolle leersoort met onderscheidende uitstraling wat een stoere en ruwe look geeft. Bij aankoop is het leer strak en stug, maar naarmate het gebruik versoepelt het leer. Deze leersoort leent zich tevens voor verschillende prints.

Collectie: Vintage en Eager Els

Onderhoudsadvies:
Bescherming: Ter bescherming van de tas adviseren we om het leer te behandelen met de Collonil Carbon Wax spray. Deze spray zorgt ervoor dat het leer zo goed mogelijk beschermd wordt tegen vocht en vuil.
Verzorging: Mocht je het leer en/of gebruikssporen willen verzorgen, dan raden we aan om de Collonil 1909 Suprême crème de luxe te gebruiken. De crème is zowel in transparant als in kleur verkrijgbaar. Door gebruik van dit verzorgingsproduct kan de structuur van het product veranderen. Vlekken kunnen extra worden aangestipt, maar zorg ervoor dat het gehele vlak wordt behandeld.
Reiniging: Om Hunter leer te reinigen kan er gebruik gemaakt worden van Collonil Clean & Care Classic. Dit kan worden aangebracht met een borstel en laat het intrekken. Daarna is het wel van belang om de tas opnieuw te behandelen met de Collonil Carbon Wax spray, ter bescherming van het leer. Hunter leer wordt gebruikt in de lijnen Vintage, On The Move, Eager Els en Festivalbag Embroidery.


Antique Vintage

Burkely Leer Antique Vintage

Dit luxe, volnerf pull up rundsleer leer heeft een robuuste look. Door regelmatig onderhoud kan het leer lang goed gehouden worden vanwege de onderhoudsvriendelijke leersoort. Door het pull up effect krijgt de tas meer licht/donker effecten wat de natuurlijke look van dit leer doet versterken.

Collectie: Antique Avery

Onderhoudsadvies: Krasjes en droge vlekken zijn goed weg te werken met kleurloze vet gevoede crème. Krasjes zijn makkelijk weg te wrijven waardoor de tas in optimale conditie blijft. Hoe minder onderhoud, hoe meer "natural effect" zichtbaar wordt en een stoere look ontstaat.


J.Waxy

Burkely Leer J.Waxy

Dit leer heeft een open nerf waardoor kleur schakeringen erg duidelijk zichtbaar zijn. Door het dagelijks gebruik zal het leer van de tas zich gaan aanpassen met lichte schakeringen in het leer. Hierdoor wordt elke tas uniek.

Collectie: Stacey Star

Onderhoudsadvies: Het leer heeft geen intensief onderhoudsproces nodig, aangezien dit leer mooier wordt naarmate het gebruik. Vettige crèmes of wax kunnen vlekken veroorzaken en raden wij dus af.


Kanpur

Burkely Leer Kanpur

Dit leer is een volnerf rundsleer die erg gebruiksvriendelijk in onderhoud is, het neemt nauwelijks vuil op en is makkelijk met een licht vochtige doek schoon te houden. Bovendien is dit leer (en dus de tas of portemonnee) licht qua gewicht en daardoor erg comfortabel in gebruik.

Collectie: Noble Nova

Onderhoudsadvies: Het wordt aangeraden om de tas vooraf in te sprayen met carbon of nano spray, zodat de tas een vocht- en vuilafstotende laag krijgt. Verder heeft deze tas weinig onderhoud nodig, het is gebruikelijk indien de tas slijt om een kleurloze, voedende crème te gebruiken.


Suède

Burkely Leer Suède Suède leer heeft een luxe uitstaling door de natuurlijke vleug en wordt mooier gedurende het gebruik. Men moet bij een suède tas wel in acht nemen dat, wanneer de tas vochtig wordt, de kans op kleurafgifte toeneemt. Burkely maakt gebruik van Velvetty Suède met korte vezels, waardoor dit issue wordt geminimaliseerd.

Collectie: Pretty Pearl

Onderhoudsadvies: Het is belangrijk om vooraf de tas goed met een carbon spray te behandelen.


Advies nodig? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!